Inspiration och tips på möhippa

Planering av möhippa

Här har vi samlat tips på möhippa för hur ni kommer igång med planeringen. Ofta är det en tärna som kallar till möhippan men är ni några stycken går det smidigare och målet är att ni ska få en perfekt dag som den blivande bruden aldrig kommer att glömma!

Utgå från Brudens intressen – Tips på möhippa

Det viktigaste för att få en perfekt möhippa är att anpassa dagen efter bruden. Vad gillar hon och vad vill hon göra?

Möhippa Stockholm

Förutom att utgå från brudens personlighet och intressen så är planering mycket viktigt för att dagen ska bli lyckad. Börja med att skapa en Facebook-grupp eller what’s-appgrupp för de som ska planera möhippan. Gör gruppen hemlig och döp den till något som inte bruden skulle känna igen ifall att det dyker upp notiser på mobilen när ni träffar henne.  Få med all information i gruppen om möhippan, datum, budget, antal deltagare, om det är klädombyte m.m. Tänk på att aktivitetsbolag ofta har fullbokat på lördagar i april, maj, juni, augusti och september. Så bokning hos aktivitetsbolag och eventbolag av möhippa-aktiviteter bör göras i god tid.

När det kommer till det viktiga pyntet så är det bra att vara ute i god tid med dekoration till möhippa. Se till att maxa med ballonger och tillbehör för att sätta rätt stämning.

Tänk även på en budget och att ni samlar ihop pengarna innan möhippan. De personer som avbokar sent ska inte få tillbaka sina pengar eftersom priserna på aktiviteterna ofta är baserade på antal deltagare och oftast får ni ej tillbaka pengar för deltagare som avbokas. Gör ni inte detta så kommer de som är kvar att få betala mer pengar än planerat.

Försök att hitta ett datum så fort som möjligt och informera brudgummen om detta. För att så många som möjligt ska kunna vara med på möhippan kan det vara smart att undvika semestertider och storhelger.

Ej stressigt schema

Ett tips är även att undvika ett för stressigt och intensivt schema, planera in långa pauser och ha inte för många aktiviteter.  Ska ni köra bil mellan aktiviteterna så planera inte aktiviteterna för tätt inpå varandra, ifall det blir bilköer el.dyl. Har ni möhippan under flera dagar så kom ej bakis till dag 2 och tänk på att inte börja dricka mängder med alkohol för tidigt om ni vill kunna festa länge på natten. En del aktiviteter kräver fokus och har nolltolerans mot alkohol, ex paintball, gokart. Så vill ni boka dessa aktiviteter så boka in dem tidigt på dagen om ni dricker alkohol dagtid.

Har ni planerat aktiviteter utomhus? Tänk på att meddela gruppen att ev. ombyte ska tas med ifall ni har svettiga möhippa-aktiviteter. Aktivitetsbolagen kör oftast ute i alla väder. De bokar ej av gruppen för lite regn.

Kidnappning av möhippeoffret

Planerar ni att kidnappa möhippetjejen? Viktigt att planera noggrant så inget går fel! Involvera även tjejens blivande man eller någon familjemedlem som kan boka in henne på någon annan aktivitet som sen aldrig blir av.

Budget på möhippan

Vad är rimligt att en möhippa får kosta? Alla tycker garanterat olika men tänk på alla har olika ekonomiska förutsättningar, lägg därför möhippan på en rimlig nivå så att så många som möjligt ska kunna vara med. Pengar kan vara ett känsligt ämne men var inte rädd att prata igenom detta redan från början. Exempel på billigare aktiviteter, Bubbleball eller combat archery tag,  picnic, minigolf, bowling, boule, paddla kanot/kajak, badhus och bastu. Sedan när ni ska dela upp kostnaderna så alla betalar lika mycket i slutänden finns det appar för detta. En app är är Costsplit som funkar väldigt bra.

Förnedring möhippa – Tips på möhippa

En möhippa ska planeras med respekt, de flesta känner nog att man inte vill göra bort sig inför främmande personer på stan och se till att hon får en rolig dag och tänk även på att det är ni som känner henne bäst och vet vad hon uppskattar och inte. Men fyll henne inte heller med för mycket alkohol då hon ej heller kommer ha kul lite längre fram på dagen/kvällen/natten.

Roliga uppdrag till möhippan

Är ni på jakt efter de roligaste uppdragen till bruden? Oavsett om ni vill säkerställa riktigt pinsamma utmaningar eller några lite snällare så hittar ni massa förslag och idéer här nedan.

Kanske vill ni se till att bruden har många spännande och roliga uppdrag på schemat? Blanda gärna enkla uppdrag med uppdrag som kräver att bruden tar ett steg utanför sin bekvämlighetszon! Och det blir ännu roligare om ni hjälps åt i uppdragen och att alla får gå lite utanför sin bekvämlighetszon. Men det är ni som sätter gränserna. Kom bara ihåg att inte låta andra drabbas av era galenskaper.

tips på möhippa Möhippa Stockholm

Tips på uppdrag möhippa

– Tjäna ihop pengar som gatumusikant.
– Ge bruden i uppdrag att skriva text till en snapsvisa (kanske en hyllning till brudgummen?) som ska sjungas av alla gäster under bröllopsmiddagen.
– Få ett par kalsonger (alternativt kalsonglappen) av en snygg kille.
– Nynna låtar för okända människor och få de att gissa rätt låt.

– Slutför en annorlunda och klurig shoppinglista
– Försök få X antal personer att bli filmade tillsammans med bruden när de flossar.
– Erhåll en puss av en herre som är över 75 år.
– Fråga någon på en uteservering om hon kan få resterna på deras mat, kaka eller dricka.
– Ställ X antal klassiska gåtor för X antal främlingar.

– Rita ett porträtt av sig själv och sin blivande man på ett frankerat vykort adresserat till sin hemadress (ett härligt minne av dagen)
– Låt bruden stå framför systembolaget med en skylt där det står ”Vänligen köp en öl till en törstig kvinna” tills hon lyckats få tre öl.
– En puss av en kille/tjej.
– Dansa bugg med en kille 2 minuter.
– Hjälp en herre över gatan/bär hans kassar.

– Fråga servitrisen om att få servera maten på kvällens middag.
– Fotografera laget i baksätet av en polisbil
– Be bartendern att få blanda sin egen drink.
– Gör 15 situps för en publik på minst 5 personer.
– Fråga tre killar om deras bästa sextips.
– Fixa en gratis korv med bröd, alla medel är tillåtna!

– Låna städartiklar på Mc Donalds och be om att få städa alla borden.
– Gå till en pizzeria och be om att få vara med och laga pizzor som lunch till alla tjejerna.
– Försök få en främling att köpa en trisslott till henne.
– Gå fram till äldre herrar på gatan och rycka lite i deras hår och sedan förklara för dem; ”Jag ville bara kolla om herrn hade toupé”.
– Dra roliga historier (som egentligen inte är roliga – typ ”vad är det som går och går men aldrig kommer fram till dörren…?” för okända på gatan. Tips på möhippa

Fler tips för uppdrag för möhippa

– Dela ut ex. pepparkakor på buss- eller tågstationer. Dock ska hon slicka på pepparkakan innan hon delar ut den.
– Springa runt och tigga pengar av okända.
– Köp en hundbajskopia, lägg denna på en gata med mycket fotgängare, få honom att då och då lägga sig ner och slicka på den när folk omkring ser.
– Ställ henne utanför bolaget med en skylt runt halsen där det står ”Snälla, köp en öl åt mig!!”

Bilder – Tips på möhippa

Ta groupie med främmande människor.
-Bilder som bruden skulle kunna få i uppdrag att ta kan t.ex. vara:
– Någon som skulle kunna vara hennes frikort
– En FILF
– Med en person som liknar hennes man om 30 år
– Bild med någon som är bra på att göra duckface
– Bild på en hund

Fotografera möhippegänget.

Brudenska få någon att fotografera möhippegänget på olika platser, t.e.x någon av dessa:
– I en polisbil
– På en strippklubb
– Vid en raggarbil
– En fontän
– Få autografer från 5 ”kändisar” på stan
– Lokalisera och fotografera er tillsammans med en känd person
– Låt bruden gå utanför sin bekvämlighetszon och göra något hon aldrig skulle gjort annars. Kanske få telefonnumret av en kille?

Dessa bilder kan sedan användas för att t.ex. skapa en almanacka som ni sedan ger till brudparet i bröllopspresent eller för att skapa ett roligt bildspel, en tävling eller liknande att ha på bröllopsfesten.

Kom ihåg att hålla bruden motiverad under jakten på uppdrag och se till att det utgår belöningar allt eftersom. Varför inte en läskande dryck eller en accessoar? Tips på möhippa

Mat och dryck

Glöm inte att planera in matpauser i schemat! Har ni bråttom så köp baguetter att ha med er. Är ni lite fler deltagare så kan en food-truck vara ett smart alternativ. Så kommer maten till er.

Fota svensexan och skapa en hashtag #

Glöm inte att föreviga denna dag! Utge gärna en person i gänget som fotoansvarig, men se till att alla försöker  bilder som ni sedan sparar i en gemensam molnlagringsbank, ex dropbox eller motsvarande. Ett tips är att skapa en hashtag på instagram för att få alla bilder från möhippan samlade. #annasmöhippa

tips på möhippa Möhippa Stockholm

Möhippa med tema

Funderar ni på att ha ett tema på möhippan men har svårt att komma på vilket? Fundera kring allt som har med huvudpersonen att göra! Väljer ni något generellt såsom ett land eller James Bond är det enkelt att få ihop möhippa efter en röd tråd, både i hur ni klär er och vad ni hittar på för aktiviteter. Ni kan också anta utmaningen och välja något obskyrt och nischat tema…

Förslag på tema

Fundera fram ett tema: Vilket är favoritlaget? Kommer brudenfrån något specifikt land eller har en specifik favoriträtt? Högsta önskan? Vilka intressen hade bruden som barn? Idol/förebild? Någon favoritskådis eller serie? Eller om ni vill jävlas lite… en fobi, höjdskräck? Värsta mardröm? Några exempel är ett specifikt land, Oktoberfest, Gangster/Hiphop, favoritdrycken (öl, whisky, vin), Sporttema, t.ex. fotboll, golf, generell förnedring och andra pinsamheter. Tips på möhippa.

Kläder och outfit

En rolig idé är även att göra ett stopp på en second hand-butik, eller buttericks, myrorna eller stadsmissionen och ge bruden i uppdrag att handla sin egen outfit. Kritstrecksrandiga kostymer och peruker i regnbågens alla färger, kanindräkt till paintballen.

Ett enkelt sätt att hålla ihop den röda tråden på möhippan är att låta kläderna gå i samma tema. Vill ni vara kreativa skapar ni er egna outfit till bruden, exempelvis likadana tröjor eller trycker upp själva med namn eller ”Annas möhippa”. Vill ni kvalitetssäkra outfiten söker ni istället upp en butik eller e-shop som erbjuder maskeradkläder det sparar er också en hel del tid. Ta hellre en för stor storlek än en för liten!

– Ge bruden 300 kr och låt henne välja sin outfit för dagen – på second hand. Vill ni göra det till en rejäl utmaning så kan ni även bestämma ett tema.

tips på möhippa Möhippa Stockholm
tips på möhippa Möhippa Stockholm

Kidnappning

Ni har hållit planeringen i hemlighet för bruden. Men hon misstänker ändå att det blir en möhippa. Här kommer tips på möhippa med förslag och idéer för hur ni inleder möhippan med chockerande kidnappning hon sent kommer att glömma.

Kidnappad på jobbet

”När jag vid kaffemaskinen och pratade med en kollega så kom VD-assistenten och kallade mig till VD:ns rum för ett möte omedelbart. Jag var ju på helspänn och hann tänka tusen tankar kring vad det kunde vara. Väl där blev jag påhoppad av mina åtta närmaste tjejkompisar. De drog på mig möhippekläder. Snacka om att jag blev överraskad.”

Lurad av kunden

”Bröllopet skulle vara på en lördag och på onsdagen innan ringde en av mina kunder som bad mig åka över på en gång. Det var tydligen jättekris i ett projekt. Jag kastade mig i bilen direkt och förväntade mig flera dagars hårt arbete för att lösa situationen. Förbarmade mig över den dåliga tajmingen inför vigseln. Väl på plats så välkomnades jag av kunden och sju flinande tjejkompisar.”


Springa milen – sen åka hem

”Veckan innan den riktiga möhippan kidnappade vi vår kompis och tog henne till ett lopp där vi alla skulle springa milen. Efteråt åt vi picnic vilket ingick i anmälningsavgiften. Det var jättetrevligt men efter att vi hade ätit upp så beställde vi en taxi till vår kompis som hon fick hoppa in i och låtsades att det var slut. Hon blev riktigt besviken när vi släppte av henne hemma och ingenting mer hände. Det hon inte visste var att den riktiga möhippa var en vecka senare – hon blev riktigt chockad när vi dök upp igen!” Tips på möhippa.

”Min sambos brudtärna lurade iväg henne till bröllopsbutiken för att prova kläder som tärnan skulle ha på bröllopet. De provade lite olika kläder och sedan kommer butikspersonalen ut med väst o keps i läder ( a’la läderbög, ursäkta uttrycket…) Min sambo fattar ingenting och helt plötsligt rusar alla tjejerna ut från lagret där de gömt sig. Kära sambon fick sen ha å sig outfiten hela kvällen”

tips på möhippa Möhippa Stockholm
tips på möhippa Möhippa Stockholm

Skenmöhippa

Jag blev uppringd av en av tjejkompisarna vid 19-tiden en fredagkväll och skulle gå ut och ställa mig på gatan för upphämtning av taxi. Kördes till O’Learys där servitrisen tog emot och satte mig vid ett bord dukat för tio. Jag fick in mat och dricka men sällskapet dök aldrig upp… Efter maten sa servitrisen åt mig att ta taxin som väntade utanför. Taxin släppte av mig vid en pub och samma sak hände där. Jag fick en öl som jag drack upp och sen fick jag hoppa in i en taxi igen. Morgonen därpå kom kompisgänget och drog med mig på en kryssning till Tallin. Poängen var att jag HELA kvällen trodde ”nu kommer dom, där väntar dom”. Riktigt snopet men helt klart en kul grej! Tips på möhippa.

Tips på möhippa – Skenmöhippa

  • Fejka en möhippa en annan dag, exempel att bruden får ett brev hem med att ett uppdrag som ska genomföras ute på stan, nästa uppdrag står det att hon kan gå hem och möhippan var inte denna.
  • Spring in med rånarluvor när hon ligger och sover och skräm upp henne rejält.
  • Kidnappa henne på jobbet, planera något kul med chefen innan.
  • Få henne att tro att han ska planera svensexans kidnappning där inget går som planerat och där de slutar med att det är hennes egen kidnappning.
  • Ge henne en lapp att hon har 15 minuter på sig att ta på sig t.e.x en kanindräkt och telefon och nycklar ska lämnas hemma. Hon ska även ta sig till en specifikt ställe, när hon står och väntar kommer en annan person ut med exakt samma kanindräkt och då kör möhippagänget förbi och plockar upp den andra kaninen istället.