Planering av möhippa

Ska du planera en möhippa i år? 17 tips för planering av möhippa, den perfekta.

Är ni i tankarna för planering av möhippa? Vi ger dig 17 bra tips för en lyckad och rolig möhippa som bruden sent kommer att glömma.

Att anordna en möhippa kräver till att börja med en stor dos tålamod – det är ofta många delar som ska falla på plats för att alla ska bli nöjda. Men att planera en möhippa behöver inte vara svårt om du bara har rätt knep.

Baaam ger dig tipsen som garanterar en riktigt kul och minnesvärd möhippa!

Läs mer: Minnesleken – och 6 andra lekar som gör möhippan till en succé


Utgå från bruden

Det bästa tipset när det kommer till att planera en möhippa är att börja med bruden. Vad gillar hon, vad skulle hon helst vilja göra och vad passar henne? Istället för att börja spåna på egna idéer, som kanske slår helt fel, är det bäst att utgå från hennes preferenser.

Sätt ett datum – och kontakta brudgummen
Se till att få ihop ett datum illa kvickt – det kan vara svårare än ni tror att planera in så att så många som möjligt kan vara med. Kom ihåg att kontakta partnern också, så att hen är med på noterna och vet när möhippan ska äga rum.


Budget – Planering av möhippa

Hur mycket pengar ska man lägga på möhippan? Det kan vara väldigt olika från person till person, så börja med att kolla runt vad alla skulle kunna tänka sig att betala och ta hänsyn till det. Kom ihåg att skramla ihop lite extra pengar till transport, dryck och andra oförutsedda utgifter på själva dagen, istället för att en enskild person ska behöva göra utlägg. Och håll budgeten när den väl är satt – det är inte kul om många måste hoppa av för att möhippan blir för dyr.

En helg eller en dag?

Ska ni ha möhippa en hel helg och åka bort eller ska ni stanna hemma och fira en dag? Bestäm i god tid – det är viktigt både för ekonomin och för tidsplaneringen.

Bjud in

Vilka ska man bjuda på en möhippa? Åsikterna går isär – vissa vill bjuda alla kvinnliga gäster under en viss ålder och andra vill bara ha sina närmsta vänner närvarande. Kolla med bruden eller brudgummen och se om ni kan få ett önskemål på gästlista, eller luska i brudens vänskapskrets om ni inte vill avslöja något i förväg.

Välj aktivitet

Vad ska man göra på möhippan? Möjligheterna är oändliga men återigen, utgå från bruden och vad hon skulle vilja göra. Ett kul bonustips är att ta in på hotell när möhippan är över och sova kvar. Det förlänger möhippan, men blir ändå inte lika dyrt som att åka bort. Plus i kanten för att alla ses på hotellfrukost dagen efter och skrattar tillsammans!

Slopa förnedringen

Känns det inte lite 90-tal att förnedra bruden på stan? Om ni ska ha något pinsamt moment i möhippan – se till att ni skrattar med bruden och inte åt bruden. Ett bra tips är att ni får lägga er själva på samma ribba. Ska bruden spela in en pinsam låt – då ska ni köra i bakgrunden, till exempel.

Planera kidnappningen

Kidnappningen är ett måste på möhippan, det bara är så. Planera kidnappningen i lång tid i förväg och se till att det blir en riktig överraskning. Ha kontakt med brudgummen så han vet vad som ska hända – ibland kan han till och med själv vara inblandad.


Schemalägg dagen – Planering av möhippa

Se till att ni har ett körschema för hela möhippan så inga aktiviteter drar ut för mycket på tiden. Det är bra att ha i åtanke att planera in lite ”ledig tid”, då ni kan återhämta er och kanske bara ta det lite lugnt, så att dagen inte blir alltför intensiv.

Ha en plan b

Har ni tänkt vara utomhus hela dagen, men vaknar upp till ösregn? Se till att preppa med flera alternativa planer om det är något som hänger på till exempel väder och vind.


Om du är med och arrangerar – Planering av möhippa

Se till att alla känner sig involverade. Även om det kan bli krångligt att låta alla bestämma så är det kul om alla känner sig med på noterna och vet vad som ska hända. Kom dessutom ihåg allt som bruden kommer att behöva under dagen – det kan vara allt från något så enkelt som mobilen till ett rent ombyte efter en danssession.


Om du är gäst på möhippan

Fråga långt i förväg om det är något du kan hjälpa till med. Det kan vara mycket att fixa inför en möhippa så var öppen för att ta ha ett ansvarsområde så att inte brudtärnan behöver bära hela lasset själv.

Var positiv

Fega inte ur när det kommer till aktiviteter om det inte ligger ett tillräckligt gott skäl bakom ditt val. Det är tråkigt att ha någon med på en möhippa som vägrar göra saker som är planerade, och det är inte heller kul för bruden om några av hennes vänner står bredvid och tittar på. Var positiv och vidga dina vyer – det är trots allt för din väns skull.


Mat och dryck – Planering av möhippa

Se till att ni planerar in matpauser med jämna mellanrum på möhippan, och att alla har något att dricka – inte bara alkohol. Möhippan ska bli en kul och minnesvärd dag, och ingen mår bra av att vara för berusad mitt på dagen.


Fota mycket och skapa en hashtag #

Att föreviga möhippan är ett måste. Se till att fota mycket så att bruden har roliga minnen att se tillbaka på sen. Hon själv kommer förmodligen vara för upptagen för att komma ihåg att ta upp mobilen eller kameran – om hon ens har det med sig. Passa på att skapa en speciell hashtag på Instagram för möhippan – ett smart sätt för bruden att få alla bilder samlade!

Gör en film till bröllopet – Planering av möhippa

Om det passar sig att visa en filmsnutt från möhippan på bröllopet – se till att någon filmar sekvenser under dagen och klipp ihop till en film som ni kan visa upp sen. Be brudgummens best man att göra samma sak på svensexan, det kan vara ett kul minne att spara!

Ha kul och håll ut

Yes, möhippan kommer med största sannolikhet bli en ganska intensiv dag, men häng med så länge bruden vill fortsätta. Det är hennes dag och det ska bli en dag att minnas, och då vill hon förmodligen inte stå själv på ett dansgolv i slutändan utan sina bästa vänner omkring sig.

Planering av möhippa
Planering av möhippa
Planering av möhippa
planering av möhippa

Aktiviteter Möhippa Stockholm

Combat Archery Tag är en blandning mellan bågskytte, dodgeball och paintball. Utrustningen får ni på plats och därefter är det bara att köra! En otroligt rolig och spännande aktivitet som ni sent kommer glömma!Perfekt för möhippa i Stockholm

svensexa stockholm

Här har ni en riktigt fartfylld och rolig aktivitet för möhippan! Bumperball går ut på att spela fotboll iklädd en stor bubbla som gör att fult spel helt plötsligt blir så mycket roligare! Bokar ni denna aktivitet tillsammans med Archery Tag här bredvid så får ni dessutom extra bra priser! De bumperballs som används är ventilerande!

Spela Dodgeball med adrenalin.nu. Dodgeball passar alla oavsett kön, ålder och storlek. Inga förkunskaper krävs, vi går igenom regler och delar upp lag på plats. Här har du chansen att ”träffa” vänner, ha kul och kasta bollar. Missa inte!

POPULÄRAST NU – planering av möhippa

Combat Archery Tag är en blandning mellan bågskytte, dodgeball och paintball.

Bumperball går ut på att spela fotboll iklädd en stor bubbla som gör att fult spel helt plötsligt blir så mycket roligare!

Dodgeball – Spela det klassiska spelet Dodgeball.Dodgeball är ett spel med två lag som liknar den svenska varianten spökboll.

Poledance är en garanterat rolig sport, den är vacker med många sensuella rörelser samtidigt som den är fysiskt krävande med inslag från akrobatik. Perfekt med poledance för möhippa!

Combat Archery Tag är en blandning mellan bågskytte, dodgeball och paintball.

VILL DU HA MED DITT FÖRETAG?